Kelet-Európa

Két dologról lehet tévedhetetlenül felismerni, hogy Kelet-Európában vagy:

az egyik, hogy amikor rákérdezel egy szabályra, hogy mégis mi értelme van, vagy mit tanul meg általa a gyerek, akkor az a válasz, hogy azért van az a szabály, hogy megtanulja, hogy az a szabály. (Ha én lennék a tanügyminiszter, jövő tanévtől mindenki tanulna logikát és érveléstechnikát.)

a másik, hogy ha problémád van az értelmetlen szabályokkal, rögtön lesz valaki, aki kifejti neked, hogy értelmetlen dolgokkal foglalkozol, sok ilyennel fogsz még találkozni (mintha ez felmentés lenne bármi alól), és foglalkozz inkább fontosabb dolgokkal, mert a rendszert úgysem lehet megváltoztatni. Nos, valóban nem, ha meg se próbáljuk, illetve ha elbagatellizáljuk a problémákat.

Reklámok
Kelet-Európa

Kelet-Európa” bejegyzéshez ozzászólás

  1. anna szerint:

    egy fel-allami intezmenyben dolgozok pont egy eve, es HIHETETLEN ami itt van, egyszeruen minden nap el tudok meg mindig amulni. mind a 2 pont tokeletesen megvan itt is, lassan mar kesztetest se erzek a sikitozasra, ha megint vki csak ilyeneket valaszol, ami azert ijeszto. de ez csak 2 pont a sok kozul, tenyleg maga a 70-es evek, sajnos a munkatarsaim legalabb fele is megragadt ott.
    egy ideig meg elvezem a “muzeumot” (meg hogy 2 es felszer annyit kapok, mint a valodi szakmam szerinti izgalmas de szinten sok sebbol verzo korabbi munkamert), aztan felallok es visszaterek a maba. mielott meg en is igy maradok.

  2. Igen. Nekem folyamatosan az a benyomásom (több országból származó tapasztalatok alapján), hogy ha az ember talál egy piaci rést, és csak egy kicsit végzi jobban és hatékonyabban a munkáját, és fektet időt és energiát az innovációba, mint a környezete, már nyert ügye van.

  3. anna szerint:

    az elozo munkahelyemen semmifele nyert ugyem nem volt emiatt: allandoan lesoportek es be is szologattak h velem szemben nekik NAGY szakam tapasztalatuk van (vszleg volt is, csak mas a szakmank, ami eleg kardinalis kerdes volt). ugy erzem magam ilyen helyzetekben, mintha vmi kenyelmetlen szuk muszalas ruhaban feszengenek, rem nyomaszto.

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s