arra azért

mindig kíváncsi voltam, hogy azok az emberek, akik önként, mindenféle testi kényszer nélkül csak egy gyereket vállalnak, nem félnek attól, hogy az az egyszem meghal, mielőtt felnőtté lehetne?

Reklámok
arra azért

arra azért” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Akárhány gyereke van az embernek, mindig félti, szerintem. Nem hiszem, hogy lenne különbség. Az élő gyerekek nem pótolják a meghaltat.

    Nekem nem direkt van csak egy, így alakult.

    Egy időben szerettem volna még, de annyira azért nem volt fontos, hogy elkezdjek utánajárni (orvostól-orvosig), miért nem esem teherbe, ill. 40-43 év fölött már nem is vállaltam, részben mert féltem pl. a Down szindrómától, vagy egyéb genetikai betegségtől, részben a saját egészségem miatt (mint kiderült, teli van miómával a méhem és ez azért megkérdőjelezte, hogy egyáltalán ki bírnék-e hordani egy gyereket, és vajon milyen eredménnyel a baba szempontjából, tudna-e normálisan fejlődni egy rosszul táguló méhben?), harmadrészt: fel is kell nevelni egy gyereket, útjára engedni, ami min. érettségit, szakmát jelent, és az itteni munkahelyi viszonyok nem nagyon kedveznek az erősen középkorú vagy idősebb munkavállalók alkalmazásának.

  2. Attól, hogy több gyerek van a családban, esélye van annak is, hogy mind meghal (pl. egy közlekedési balesetben, mint ahogy előfordult pár hónapja, hogy egy család mindkét gyerekét egyszerre vesztette el). Minden másban egyetértek Vica-val.

    És még egy apróság: ma már a mi fejlett társadalmunk nem azért szül több gyereket, mert aggódik azon, hogy valamelyik meghal, és nem lesz elég, aki öregkorában gondozza. Bár ha elnézem a politikát, lehet még is több gyereket kellene vállalni, mert nyugdíj, kórházi ápolás az nem biztos, hogy lesz :P

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s