hát ez egészen elképesztő

(Scroll down for EN)

HU – Volt tegnap este egy posztom, egy muszlim tulajdonosú vendéglőről, akik Karácsony napján ingyen ebédet ajánlanak fel azoknak, akik egyedül vannak.  A facebook meg leszedte ezzel a szöveggel:

 

wp_20161206_05_18_10_pro

Ami egészen elképesztő, mert a cikk egyáltalán nem tartalmaz meztelenséget. Való igaz, hogy a metro oldalán, ahova a link vezet, van egy másik cikk képpel, amit úgy is lehetne értelmezni, hogy meztelenséget tartalmaz, de nem ez az.

 

Arról akartam írni, hogy miért ébredtem fel reggel ötkor (rémálmok, stb.), de ez, amire felébredtem, maga is egy rémálom, csak ebből nem lehet felébredni.

 

I had a post and share last night about a Muslim-owned restaurant offering free meals on Christmas for the elderly and homeless. Facebook removed it for nudity and not following #communitystandards.

 

I was going to write about my actual nightmare which made me wake up at 5, but I woke up and there’s still a nightmare ongoing.

Reklámok
hát ez egészen elképesztő

hát ez egészen elképesztő” bejegyzéshez ozzászólás

  1. akabelle szerint:

    Nem kellene elsőből a rossz szándékot feltételeznem, de lehet, hogy egy report is van a háta mögött, csak a reportoló biztos nem tudta hirtelen, hogy mivel vádolja szegény képet…

  2. nem, szerintem nem ez történt. a metro oldalán egy másik cikknél van egy nő, aki meztelenül rohangált az erdőben. az automata valszeg azt szúrta ki. na de akkor is!

  3. keltoman szerint:

    Párhuzamos történet, párszor megnyomtam a report gombot durván rasszista tartalom mellett. Mindig visszajeleztek, hogy ó hát ez még pont tök befér a Community Standards ernyője alá, nem akarom inkább elrejteni a figurát, hogy ne idegeskedjek rajta? Értem, hogy milyen elvek mentén dönt így a Facebook, miért nem akarja felvállalni a moderálás terhét, de azért külön köre van lesz a döntéshozóknak a pokolban.

    És ugyanez a sztori megy a Twitteren a zaklatással satöbbi. A tech cégek még próbálnak úgy tenni, hogy ők kódban utaznak, nem közösségi helyekben.

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s