hogy néz ki egy zűrösebb éjszaka

Néhány napig egyedül vagyok a gyerekekkel meg a macskával, ilyenkor minden óramű-pontossággal zajlik, fegyelmezetten, időre mindenki elkészül, megvidámodik (engem kivéve, de hát az senkit sem érdekel), nem kell kiabálni senkivel (csak este, amikor minden gyermek megbolondul kicsit).

Az este egy kicsit zűrös volt, ezt elismerem, három gyereket egyszerre bevarázsolni a kádba, megetetni, kielégíteni minden jogos és kevésbé jogos igényt, megvigasztalni őket tízpercenként, amikor összeverekedtek és/vagy  nekimentek valaminek, aztán rájuk varázsolni a pizsamát, Gizellát közben lefektetni (8 óra), mesét olvasni, elmondani tíz nyelvtörőt, befejezni a mesét: nos, akinek van, az úgyis tudja, akinek nincs, azt meg úgysem érdekli.

Szóval kilencre mind aludtak. Aztán Jakab felsírt tízkor, kapott szörpöt. Aztán fél tizenkettőkor, átjött hozzánk a kanapéra, és át kellett öltöztetni, mert lerúgta a pelenkáját (komolyan felmerült bennem, hogy ragasztószalaggal, úgyis mint duct tape, odaragasztom hozzá). Kapott szörpöt, kis üvöltözés után visszaaludt. Aztán fél háromkor megint felkelt, szörp, vissza. Mindenesetre megdöntöttem a gyorsan-visszaalvás rekordját, az biztos.

Aztán háromnegyed ötkor megint felébredt, felordította Gizellát, aki kisimulva, kipihenten ébredt és kért enni, de visszaaludni már nem volt hajlandó, így felkeltünk, Jakab meg boldogan visszaaludt, és fél hétkor alig lehetett felkelteni.

Addigra elmosogattam, kiterítettem egy adagot (még egy van a gépben, és lesz ma még egy a pisis ruhák miatt), csináltam Gedeonnak uzsonnát (nem erőltettem meg magam, mert úgysem eszi meg, corn flakes és körte lett), főztem kávét (most iszom, mert csak egy ember visít, akit mindjárt bedugok az ágyába), a gyerekeket összekészítettem, megvigasztaltam,  újra megvigasztaltam, és elmentek iskolába.

Ma a következő dolgom van (már persze a kutatásaimon kívül, mert arra sose jut idő):

  • elrakni a ruhákat, amik megszáradtak az utóbbi időben
  • porszívózni
  • mosni és teríteni
  • begyújtani (amihez gyújtóst kell vágni)
  • készülni a jövő hétfői előadásaimra (ehhez főleg olvasni kell: a fundamentalizmus lesz a téma és az iszlám más vallásokhoz való viszonya)
  • este Gedeonnak iskolai előadása lesz, utána szülői értekezlet (még szerencse, hogy vannak K-váron rokonok, akik a gyerekek ide-oda-hurcolásában és a felügyeletben besegítenek, egyedül ezt szinte képtelenség lenne megoldani)

Közben Gizella elaludt, mehetek tusolni és reggelizni. Nyolc óra lesz két perc múlva.

Reklámok
hogy néz ki egy zűrösebb éjszaka

hogy néz ki egy zűrösebb éjszaka” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Jaj, annyi minden visszaidéződik bennem, ahogy olvaslak, azokból az időkből, amikor még kicsik voltak a lányaim… hát, nem semmi, amit végigcsinálsz, le a kalappal.

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s