nehezített pálya

Az egy dolog, hogy a zembernek van három gyereke, egy iszonyatosan rendetlen lakása, egy egyetemi kurzusa, amire készülnie kell, egy könyv, aminek az iszlámos részeit át kell dolgoznia, hogy jó legyen, három szakfordítói vizsgája és egy doktori disszertációja, amivel sehogy sem halad, bár addig már eljutott, hogy rájöjjön, mi lesz benne az a rész, amiről még nem írt senki, és így új kutatásnak minősül (öt év után ez már teljesítmény, kérem).

A nehezített pálya akkor jön, amikor a háromból másfél beteg (Gizella beteg, Gedeon csak reggel volt rosszul, így itthon maradt), engem elkap az őszi depresszió és képtelen vagyok koncentrálni és legszívesebben csak aludnék egész nap sok takaróréteg alatt. Pedig ma a nap is süt. És Marokkó déli részén ma 35 fok lesz. Megszakad a szívem, komolyan.

A jó hír viszont az, hogy úgy tűnik, a román parlament törvényt fog hozni arról, hogy a három- és többgyerekes anyák feltétel nélküli alapjövedelmet kapnak majd (demográfiailag Románia sem áll túl jól), ami – ha megszavazzák – , ha nem is lesz túl sok, de egy lyukat majd be lehet tömni vele. Én már régen mondom, hogy három gyerek fölött lehetővé kellene tenni a főállású anyaságot, ami ugyanolyan foglalkozás lenne, mint az összes többi, adózással, nyugdíjalappal, stb. Én nem biztos, hogy élnék vele, vagy ha igen, csak egy darabig, de ez biztosan segítene abban, hogy több gyerek szülessen, ha már a bolygó teljesítőképességét nem vagyunk hajlandók figyelembe venni.

Reklámok
nehezített pálya

nehezített pálya” bejegyzéshez egy hozzászólás

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s