teljesen értelmetlen

időpocsékolás fészbúkon vitatkozni. Nekifogtam elmagyarázni, hogy szerintem (és kizárólag szerintem) miért hívjuk a muszlimokat muszlimoknak, és nem muzulmánoknak (vagy ne adj Isten mohamedánoknak). (A megfejtés: azért, mert ők, az arab anyanyelvűek, és a Korán arabul van, tehát ez a lényeges ebből a szempontból, annak hívják magukat.) Utánanéztem, és a muzulmán a muszlim perzsa megfelelője, de ebben az esetben ez teljesen irreleváns, amúgy meg úgy tűnik, hogy az arab muszlim szó kettesszáma szivárgott át a perzsába, számomra valamilyen felfoghatatlan okból (arabul a két muszlim úgy van, hogy muszlimán).

Ha egyszer a Korán azt mondja a hívőkre, hogy muszlimok (és akkor itt nem megyek bele abba, hogy Mohamed prófétasága idején hogyan változott a szó jelentéstartalma), és maguk a muszlimok azt mondják magukra, hogy muszlimok, akkor mi, nem muszlimok miért használnánk rájuk olyan kifejezést, amit ők nem használnak magukra, ha más nem, udvariasságból, ami – úgy tűnik – a “túlságosan píszí” kategóriába tartozik. Na, szerintetek el tudtam magyarázni, hogy miért sértő az, ha rám azt mondják, hogy bozgor? Nem.

WP_20160716_007

De azt, hogy a 444 összemossa a muszlimot az iszlamistával, mégpedig az a Magyari Péter, aki különben jó dolgokat szokott írni, már nem is kommentálom, csak itt.

Namármost eddigi tudásunk szerint azok az iszlamisták, akik robbantottak, éppen hogy úgy éltek, mint ez a mostani tag, azaz nem tartották be az iszlám előírásait. Ezért, bár nem lehet azt mondani róluk, hogy ne lettek volna muszlimok, de ettől még nem lehet őket az iszlámra nézve reprezentatívnak tekinteni. Műsképp pedig itt van egy jó összefoglaló, a napi iszlámról.

Reklámok
teljesen értelmetlen

teljesen értelmetlen” bejegyzéshez ozzászólás

  1. dormirsouslesarbres szerint:

    Őőő, nem tudom, hogy ezt a cikket akartad-e linkelni, mert ebben sem az iszlamista, sem a muszlim szó nem szerepel egyáltalán.

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s