teendőim a jövő hétre

 1. EU-s egészségügyi kártya nekem és az összes gyereknek
 2. Ikea (péntek)
 3. Találni egy lila cipőt a keresztelőre, vagy egy uv-zöld szandált. Ha egyik sem sikerül, akkor kénytelen leszek kékben menni, és az olyan unalmas. Amúgy nőtt egy bog a lábamra, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a magassarkú cipőimet fel tudom venni, vagy hogy megtalálom a cipőmet a dobozokban, bár vezettem nyilvántartást arról, hogy mi hol van.
 4. Befejezni azoknak a dolgoknak a csomagolását, amiket nem használunk minden nap.
 5. Befejezni a fordítást.
 6. Megnézni a Picasso-kiállítást.
 7. Bevinni a VT-könyvtárba a könyveket
 8. Venni szállítódobozt a macskának, hogy fogja szegény utálni.
 9. a lista bűvül, ahogy eszembe jutnak a dolgok.

***

Ma egyébként megnéztük a Modigliani-kiállítást, G. csendben végigaludta, igazán jó kislány, és a 3000 forintos jegyért kissé keveselltük a kiállított műveket, de főleg a koncepciót. A tér, ahol kiállították, kicsi, szűk, sokan vannak (ez mondjuk nem baj), sorba kell állni a jegyért, sokat (mondjuk nekünk nem kellett, mert G. vett neten, de miért nem lehet egyel több kasszát beállítani?), de ez mind elviselhető lenne, ha nem ugyanarra az unalmas koncepcióra húzták volna fel ezt a kiállítást is, mint sok mást: néhány fontos alkotása, kortársak, egyéb hatások, néhány videó, hogy interaktív legyen, slussz. Pedig a szöveg rengetegszer hivatkozik anekdotákra Modiglianival kapcsolatban: ezekkel meg lehetett volna szórni a falat, máris sokkal szórakoztatóbb lett volna. Olyan volt az egész, mint a hagyományos irodalom-tankönyvek: megszületett, élt, összejött valakivel (megihlette vagy sem), alkotott, meghalt. Nekem ez így egy kicsit kevés. Viszont, hála a babakocsinak, végre nem kellett G.-t cipelnem, az utóbbi időben nagyon nehéz volt és nagyon fáj a csípőm, este sokszor még az ágyból is felkelek, hogy bekenjem, mert nem tudok elaludni.

SelfTimer08_07_2016 12_05_02

 

 

Újraolvastam Brunella Gasperini Egy nő és egyéb állatfajták c. könyvét. Ami fiatalabb koromban vicces volt, azt most már nem találom humorosnak: hiába igyekszik, hogy viccesen írjon a férjéről, aki állandóan üvöltözik vele, cseszegeti, valahogy nem sikerül. Egyszer írni kellene már ezekről a mellékszereplőkről, mint pl. Maigret feleségéről, akinek semmi más életcélja nincs, mint hogy megtöltse Maigret pipáját.

***

Kolozsvári tudúliszt:

-1: A keresztelő megszervezése: még nincs vendéglő, nincs meg a keresztelési beszélgetés dátuma (kötelező; írtam is kb. egy hete mind a három lelkésznek, akik közül csak az egyik válaszolt, hogy rá ne számítsunk, mert nem lesz otthon). Mondjuk nekem mindegy, mert én tudom, miről szól a keresztelő, meg a keresztszülők is tudatos reformátusok, ez is volt az egyik szempont, amikor megkértük őket, Gizella meg nem érti, ugye.

 1. Szerződés-kötés a háztulajdonosokkal közjegyző előtt
 2. Buletin, ha ez megvan:
 3. Egészségügyi szerződés az egészségpénztárral
 4. Biztosítás
 5. Nyugdíjpénztár-szerződés
 6. Óvoda keresése Jakabnak
 7. Vodafone
 8. Internet
 9. Háziorvos, gyerekorvos
 10. Valamint a következő egészségügyi vizsgálatok: nőgyógyász (mellrák, méhnyakrák, hasfal); vércurkor-szint; bőrgyógyász (nem bukkant fel az a 4 cm cérna, amit a hasamban hagytak + anyajegyek); ortopédia;
Reklámok
teendőim a jövő hétre

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s