mínusz 34. nap (a keresztelőtől számítva)

A hétvége ékes bizonyítéka volt annak, hogy hogy lehet 50-es faktorú krémmel leégni: hát így. Most nyalogatjuk a sebeinket. Persze, hála az 50-es faktornak, nem égtünk le nagyon, csak egy-egy kicsit mindenki, és nem is fáj, csak érzékeny, valószínűleg nem annyira komoly, hogy lehámlodjon utána.

Ma reggel tehát a leégéshez öltöztem.

SelfTimer27_06_2016 08_14_56

Az uv-színek amúgy is nagyon mennek nekem az idén, főleg a zöld meg a sárga, de a rózsaszín is, minél élénkebb, annál jobb. Éljenek a színek, juhéj.

Amúgy meg visszatérve a #brexitre, mindenesetre nem lepődtem meg azon, hogy sokaknak fogalma sem volt, mire szavaz, elég régi tapasztalatom, hogy az embereket nem érdeklik az észérvek, minél fontosabb egy dolog, annál kevésbé, és annál fontosabbak az érzelmek. Én persze azt gondoltam, hogy ez főleg Kelet-Európára jellemző, és főleg azért, mert nem volt elég időnk, hogy a demokráciát gyakoroljuk, de most revideálom ezt a nézetet, és elkezdem azt gondolni, hogy ez valami univerzális fícsőr, ez a hülyeség, az érzelmi politizálás és a tények ignorálása. Amikor kinyílt a világ az internettel, azt gondoltuk (én is, mint értelmiségi), hogy ez mindenkinek jó lehetőséget ad arra, hogy tanuljon, képezze magát és véleményt nyilvánítson, így a sok vélemény végső soron gazdagítani fogja a közbeszédet. Ehhez képest pont az ellenkezője történt: mindent elborított a szar, a szenny, a gyűlölet, teljesen normális lett az, hogy aranyos nagymamák véres szájú kommentekben keltek ki bármi ellen, ami nem tetszett nekik, elfogadott dolog lett inzultálni embereket, és az utóbbi napok eseményei azt mutatják, hogy ez nem marad az internetes inzultus keretein belül, hanem a nagymama most már oda megy a bevándorló szomszédjához, és a a képébe üvölti, hogy menjen haza.

Megérne egy tanulmányt, hogy a nemzeti érzés hogyan lett a focihuliganizmushoz hasonló  (és nem a focihuligánok lettek hasonlóak a reformkor eszméihez).

Reklámok
mínusz 34. nap (a keresztelőtől számítva)

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s