tárkonyos lebbencs

Mostanában ez a sztárleves. Jakab nagyon szereti, Gedeonnak meg úgyis mindegy, mert semmit nem eszik meg.

Kell hozzá: fél kiló krumpli, egy kiló disznó színhús kockára vágva, pl. comb, egy adag lebbencs-tészta, 4 murok, 1 petrezselyem, egy petrezselyemzöld, egy hagyma, 3 dl. tejszín, 1 kanál liszt, só, bors, tárkony.

Odateszem főni az összetevőket, kivéve a tejszínt és a lisztet. Mikor Megfőtt a hús és a krumpli, nagyon kis lángon odateszem melegedni a tejszínt, és bele a lisztet, és alaposan elkavarom, majd óvatosan belecsorgatom a levesbe. Az a lényeg, hogy ne fusson össze.

A murkot, a hagymát és a petrezselymet ki lehet venni utólag, ha valaki nem szereti (mint én), illetve lehet bele tojást is csorgatni, ha egytálételnek akarjuk.

 

 

Reklámok
tárkonyos lebbencs

tárkonyos lebbencs” bejegyzéshez ozzászólás

  1. hajdulaszlo szerint:

    Ami nem ugyanaz mint a fehérrépa, de Pestről jön a kultúra, s onnan elterjedt. Már nem annyira kaparom a falat, ha fehérrépát használnak a petrezselyem gyökér helyett.

  2. hajdulaszlo szerint:

    Tarlórépa néven ismerem. Brassica rapa. Én még azt tanultam fehérrépa-ként.

Itt kommentelhetsz.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s