a tárgyakhoz való ragaszkodás

és az elengedés.

Egy tárgyat is milyen nehezen engedek el, nemhogy egy embert. De most épp a tárgyak azok, amelyek igazán próbára tesznek. Csomagolás, első fejezet.

***

“Ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok.” – mondja Jézus a Hegyi Beszédben. “Az élet több, mint a tálálék, és a test több, mint a ruha.” Sokszor megfordul ez a fejemben most, hogy csomagolunk. Az első perctől nyilvánvaló volt, hogy nem fogunk beférni  hatvan kiló plusz 3 kézitáska kombinációba. Egy bőröndben csak az ajándékok vannak.

Az is világosan látszott, hogy fel kell majd adnunk csomagot, nagyrészt ruhákkal és könyvekkel. De kérdés, hogy az a néhány turkálós blúz, amit itt négy hónapig hordtam, megéri-e ezt a pénzt, hogy hazaküldjem. A legtöbb persze nem éri meg, tavasszal majd turkálok másikat. Különben is túl sok ruhám van otthon, ha hazamegyek, biztos elajándékozom azokat, amelyeket nem veszek fel. Itt bebizonyosodott, hogy elég minimális ruhatárral is elég jól el lehet lenni. Tíz ing, néhány póló, négy nadrág, egy-két otthoni ruha egy szezonban bőven elegendő.

Minden egyes ing, blúz, amit megszerettem itt, mert sokat hordtam, harcot vív bennem, hogy vigyem haza. Minden nem lehet úgysem hazavinni, még a kedvenceket sem.

Az ajándék-vásárláson már nagyjából túl vagyok, csütörtökön próba-csomagolunk, hogy ha kell, még egy csomagot fel tudjunk adni. Valahol egy nyilvános mérlegen pedig megmérjük a három nagyobb csomagot.

A vége nagyon hirtelen telt el, észre se vettem, és már készülünk haza. Mindjárt karácsony. Nagyon remélem, hogy a héten sütni fog a nap, szeretnék még egyet fürdeni az óceánban, és egy kicsit napozni.

Reklámok
a tárgyakhoz való ragaszkodás

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s