a csodálatos kertek

Van Rabaton kívül, kb. 40 perc buszútra egy botanikuskert, azt néztük meg a tegnap.

***

Mióta az üzemeltető összeveszett a buszos céggel, azóta nem lehet tudni, hogy merre járnak a buszok. Nincs se nyomtatott, se netes busztérkép, nem tudni pontosan, hol vannak a megállók, menetrend pedig nem létezik. Szóval a zember fel kell találja magát, ha busszal akar közlekedni, mert ez itt nagyon afrikai módra, azaz ad hoc működik.

Az útikönyv azt írja, hogy a VI. Mohamed Modern Művészeti Múzeum elől indul a 28-as busz, azzal kell menni. Ki is mentünk, vártunk kb. egy órát, és jött egy csomó 66-os meg 26A, de 28-as egy sem. Ekkor lementünk a végállomásra, hogy megkérdezük, mi a helyzet. Kiderült, hogy a Mohamed stimmel, csak nem VI, hanem V, nem múzeum, hanem színház, és nem 28-as, hanem 9-es. Végül sikerült egy buszra felülnünk, és szinte a jó megállóban leszállnunk. A buszban ugyanis szintén nincs semmi, ami jelezné, hogy épp hol vagy, az emberek az ajtó ütögetésével jelzik, hogy le akarnak szállni. Így, mikor láttam, hogy elmegyünk a kert bejárata előtt, mi is felszökdöstünk, és a következőnél leszálltunk. Kb. 500 métert kellett visszafelé gyalogolni, és ott is voltunk a kertnél.

A kert persze nagyon szép, sétáltunk sokat, a gyerekek is. Visszafelé épp jött egy busz, leintettük, ahol azt gondoltuk, hogy van a megállója, felszálltunk. Egy következő megállóban felszállt két ellenőr is, és ki is tört a ribillió, mert ezen a buszon sokan ingyen utaznak, és nem vesznek jegyet a kalauznál, aki nem törődik az egésszel. Akik fel akartak szállni a következő megállókban, azok nem szálltak fel, és fel is voltak háborodva, hogy nem utazhatnak ingyen.

És a képek:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Reklámok
a csodálatos kertek

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s