az utolsó hónap nyelvtanulás

kezdődött meg a múlt héten, ismét új tanár, Marjam, aki már három éve is tanított. Egyedül vagyok a csoportban, csoporttársnőm nem ugrotta át a lécet, de nem is nagyon erőlködött.

Most a harmadik könyv – C1 – felénél vagyunk, jelentősen megváltozott a szókincs, nehezebbé és hosszabbá váltak a szövegek. Az előző szöveg az amerikai sajtóról szólt (arab szemszögből), a mostani olvasmány egy esszé pedig az arab költészet jövőjéről, három oldal sűrűn szedett szöveg a4-esben, magyarul 5-6 oldal lenne. Engem különösebben nem érdekel az arab költészet, mert soha nem fogok azon a szinten tudni arabul, hogy egy vers finomságait megértsem, de maga az esszé érdekes.

Emellett elkezdtem kijegyzetelni a magyar-arab szótárt, meg egy másikat. Összeállítok magamnak egy tematikus szótárt, néhány néészerű téma köré csoportosítva, mint pl. politika, iszlám és szakkifejezései, kereszténység, zsidóság, vallástudomány, filozófia, vallás és társadalom, politikai iszlám, az irodalmi és a nyelvjárási arab viszonya, művészetek, ünnepek és szokások, utazók, tudósok, az iszlám történelme, földrajz – elnevezések és szervezetek, iskola és egyetem, jog és kereskedelem, ételek és italok, flóra és fauna, idő, sajtó és média, egészségügy és az emeri test, és stb. A román felsőfokút veszem alapul,  bár az azért biztos, hogy olyan szókincsem soha nem lesz, mint románból.

Reklámok
az utolsó hónap nyelvtanulás

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s