ez a hét egy totális

káosz volt, egyrészt a hasmenéses lázas állapot miatt, másrészt azért, mert egyik éjjel lázasan úgy megizzadtam, hogy megfáztam, bedugult az orrom, rázott ahideg, köhögök, és minden, ami ezzel jár, emellett pénteken két vizsgát írtam betegen, a felsőfok kettő vizsgáját, ami 62 százalékos lett (ez azért nem rossz, betegen, egyedül felkészülve), másrészt a sajátomat, amiről nem tudok semmit, majd hétfőn.

Végül maradok a saját szintemen, mert a hármas könyv, ami a felsőfok, annyira nehéz, hogy nem akarom egyedül megtanulni (a másik csoport az ötös leckénél tart, így nekem négy leckét egyedül kellene megtanulnom), inkább mellette tanulok valami mást is, vagy újságot olvasok, vagy egyéb, hasznos dologgal foglalkozom, gyakorlom az igeragozást, teszteket töltök ki, elolvasok a kettes könyv szövegeit és megtanulom a szavakat, mondattant olvasok, stb.

Kicsit el voltam keseredve, hogy a magasabb szintű teszt nem sikerült elég jól, de hát azért igazából ennek a nyelviskolának egyetlen fontos tétje van, mégpedig az, hogy áprilisban sikerüljön a felsőfokú nyelvvizsgám, és jövő novemberben a két szakfordítói vizsga, amelyet egy évben csak egyszer rendeznek. Ehhez viszont főleg szövegértés, beszédkészség és mondattan kell, meg sok-sok szövegolvasás, meg az al-jazeera-learning használata, meg az otthoni nyelvtankönyvek feldolgozása, a szóanyag megtanulása. A diploma, amit itt adnak, úgysem jó sehol, csak szépen mutat majd a polcomon, a másik mellett. Szóval nem tudom, mit izgatom magam (mert minden semmiségen izgatom magam).

 

 

Reklámok
ez a hét egy totális

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s