bárányragu (a ragu biztos)

Hát, igazából marhahúst akartunk venni, de úgy, hogy nem nagyon tudunk franciául, arabul meg nincs ráírva, nem mindig sikerül azt venni, amit szeretnénk. Erre pl. az volt ráírva, hogy rövidített lábszár. Aztán megegyeztünk abban, hogy valószínűleg bárány volt, esetleg kecske.

Szóval végy egy lábszárnyi valamit, amiben van csont (vékony), kb. 3/4 kilót. Vágd fel a húst kockákra, és a csonttal együtt kezdd el sütni. Mikor egy kicsit megpirult a hús, add hozzá a felvágott hagymát és fokhagymát, borsot és babérlevelet, és pirítsd tovább, amíg a hagyma üveges lesz. Töltsd fel vízzel, és főzzed, amíg a hús megpuhul. Aztán adj hozzá különböző, ismerős (murok, karalábéretek, paprika) és ismeretlen zöldségeket (édeskömény-gyökér). Adj hozz egy kiskanálnyi curryt a biztonság kedvéért. Főzzed addig, amíg megfőnek a zöldségek. Kuszkusszal tálalva. Kép nincs, mert megettük. A bárányt, nem a képet.

Advertisements
bárányragu (a ragu biztos)

bárányragu (a ragu biztos)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Itt kommentelhetsz.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s