és akkor a legkardinálisabb

kérdésről egy kicsit, azaz arról, hogy mit is eszünk. Nem lehet egyfolytában vendéglőbe járni, meg minek is, meg azt nem is lehet kifizetni, mert azért a vendéglők eléggé európai árakon dolgoznak.

Nem lehet kapni rendes felvágottat, és a sajt se jó igazán, csak a nagyon drága francia. Három éve még volt francia felvágott, de most nincs, így felvágottat nem eszünk egyáltalán. Vettünk helyi túrót meg sajtot, hát, volt, amit eltaláltunk, de volt egy fajta, ami annyira sós volt, hogy nagyon lassan fogy. És ami a legmegdöbbentőbb: nem lehet tojásos szárazlaskát kapni. Még az olasz, nagyon drága termékeken sincs. Úgyhogy gyúrni fogok, azt hiszem.

A húsért el kell menni a piacra, mert ott van szép. Egy kiló marhahús 2280 Ft-nak megfelelő dirhem, úgyhogy egy héten egyszer eszünk, általában levesnek, és aztán főtt húsnak. Persze van bárány meg mindenféle szárnyas, de azt még nem vettem. Van egy csomó fajta hal, persze, de hát tőlem mind lehet.

Szóval maradnak a zöldségek és a gyümölcsök, illetve a helyi secialitások. Egy kiló nagyon szé, mag nélküli szőlő 470 forint, és ez a szebbik fajta. Koktélparadicsom, ami nagyon édes, 196 ft/kiló. A csicseriborsó, a lencse, mindenféle szárazbabok, a rizs viszonylag olcsó, ma épp zöldséglevest főzők, curryvel és csicseriborsóval. Van egyfajta retek, ami az otthoni retek és a karalábé kombinációja, úgy néz ki, mint egy retek, de karalábé-íze van, ez is elég olcsó, és este olivaolajjal és hagymával, kis kenyérrel nagyon finom.

A tojás nagyon olcsó, 196 forint tíz tojás. Úgyhogy sok tojást eszünk majd, azt legalább mindenki szereti. Meg sült krumplit, mert az meg gyorsan megvan.

Reggelire vettünk marokkói palacsintát, ez vastagabb, mint a magyar és sós, de lekvárral és vajjal eszik. Itt is 280 ft-ból, ami tíz dirhem, sokat lehet venni, tegnap vettünk egy csomót, és még holnapra is lesz belőle.

A lénarancs, ami Marokkóban az egyik legjobb dolog, 168 forintba kerül (kilója), minden reggel narancslével indítunk.

A kávéból kolumbiait vettünk, ebből fél kiló 1120 forint, de majd veszünk jávait is, ha már lehet kapni.

Az olajbogyónak 560-840 forint között van kilója, ebből is vettünk több fajtát.

Reklámok
és akkor a legkardinálisabb

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s