Tegnap (csutortok) megnéztünk

 három lakást, és a harmadikat végül kivettük. Összesen végül négy lakást láttunk: egyet a Medinában: ez sötét volt, és tele volt madárszarral (5000 dh/hó, ami 141000 Ft). A másik nagyon jó lakás volt az Agdal negyedben 5200 dh-ért, két nagy szoba, fürdőszoba, vécé, internet, az épületben óvoda (erről majd még írok), mosógép, minden, amit csak szeretnénk. De kint volt a város végén, és a közelben nem volt semmi, még egy bolt sem, és busszal kellett volna bemenni a központba.

A harmadik lakás a Hasszán negyedben volt, 5500 dh-ért, egy nagy szoba, egy „szalon” egybeépítve a konyhával, és egy kis balkon. A mosógép a balkonon, és csak tusoló, a balkon pedig nagyon kicsi.

A negyedik, 4500 dh-ért (plusz villanyszámla), egy földszinti lakás, szintén a Hasszán negyedben, közel a vasútállomáshoz, a katolikus templomhoz és a villamoshoz. Ez egy légtér, egy üvegfallal van elválatva az alvórész, és egy „szalon”, ami kb. egy kisasztalt és egy ülőgarnitúrát jelent, meg a tévét, természetesen. Van konyha, és van kád (!!!!!, ez nagy ritkaság), meleg víz, a konyha fel van szerelve, a hűtő és a mosógép új, és van egy kb. 15-20 m2-es teraszunk. Azt hiszem, a kád, a mosógép és a terasz döntötte el végül, hogy ezt választottuk.

A házban kicsit pisiszag van, úgyhogy első dolgom lesz mindent lefújni valamilyen szesszel, hogy semlegesítse a szagot (miket tanul a zember a buzzfeedről), azután berakok néhány mosást, mert minden ruhánk mucskos, délután elintézzük a netet, és lemegyünk a partra. Úgy tűnik, óvodát is találtunk, francia nyelvűt (ennek jobban örülök, mintha arab nyelvű lett volna, a franciával mégiscsak fog tudni kezdeni valamit).

A háziúr, akié a lakás (és azt hiszem, az egész tömb), akit Hasminak vagy Rasminak hívnak, itt lakik az egyik lakásban. Érdekes, hogy itt az anyagi helyzet (már ami a középosztályt illeti) és az írástudás mennyire nem függ össze: kérte, hogy írjam le az iskola címét, ahol tanulni fogok, és leírtam latin betűkkel és arab betűkkel is, és nem ismerte fel az arabul írt számokat, és nem tudta kiolvasni, amit arabul írtam. Hát érdekes ez a világ.

Volt ügynöki jutalék is, 1350 dh, mert ezt a lakást egy irodán keresztül találtuk.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Reklámok
Tegnap (csutortok) megnéztünk

Tegnap (csutortok) megnéztünk” bejegyzéshez ozzászólás

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s