mivel az éjjel

hozzávetőlegesen tízszer keltem fel és vertem be magam mindenféle helyre, mert mindenkinek minden baja volt éjjel, háromnegyed ötkor, ami Pesten háromnegyed négy, az én biológiai órám szerint meg “még hajnal sincs”, inkább kijöttem Jakabbal a konyhába, hogy itt ordítson, miután evett és lehányta az ágyát. Most bezzeg alszik, mint egy kis angyal, de ha megmozdítom, azonnal folytatódik az ordítás, és Gedeon végre nyugodtan alszik, nem akarom felébreszteni. Milyen király, hogy mindenki nyugodtan alszik, kedvem volna belerúgni a macskába, kár, hogy itt nincs.

Szép kis karácsonyi gondolatok. Nincs karácsonyi hangulatom. Nem is tudom, milyen hangulatom kellene legyen karácsonykor, mindenesetre jó lenne, ha legalább én megfogadnám a saját tanácsom, de ez bedugult orral, náthásan elég nehéz. Utálom a telet, a hideget, a gyapjú zoknikat, a réteges öltözködést, a hideget, a ködöt, a náthát, az állandó trüszkölést, a hideget, a harisnyákat, a pulóvereket, a hideget, a sötétséget, a depressziót, a befagyott pocsolyákat, a karácsonyi zenét, a pontatlanul játszó kántorokat és a lassan száradó ruhákat. És a hideget. És nem értem, hogy minek egy orgonára annyi regiszter, ha úgyis csak kettőt használnak belőle, rosszul.

A prédikációból semmire nem emlékszem, csak arra, hogya  meglepődés volt a téma, és nekem az jutott eszembe, hogy bezzeg Heródes hogy meglepődött, mikor beállítottak hozzá a háromkirályok, hogy na, akkor jöttünk, mert láttuk az új király csillagát.

 

Reklámok
mivel az éjjel

mivel az éjjel” bejegyzéshez ozzászólás

  1. zsófi szerint:

    Van az úgy,hogy nem és nem jön az a karácsonyi hangulat,de semmi baj,lesz ez még így se :D Tíz,húsz év és lészen hangulat is bőven.Addig is szívesen küldenék macskát,bár virtuálisan…..csak nem tom hogy köll azt…..

  2. Van macskánk, kettő. Bármelyiket felrúghatod. A kántorunk is hamisan játszik. Nekem is nehezen lett karácsonyi hangulatom és rövid ideig tartott. Anyám szerint a karácsony csakis a gyerekeknek jó, nekünk mindössze extra házimunkával és folyamatos bűntudattal jár. Van benne valami.
    A hideget utálom. A kedvenc téli sportom a forralt bor főzése. És az éjjel a lányom csak ötször költött. Kegyelmes volt. Mégiscsak karácsony van…

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s