egy igen értelmes fejlesztés

Nyelvtanító oldalt fejlesztett az al-Jazeera (al-Dzsazíra), napok óta ezzel játszom, annyira jó. Az oldal egyszerűen mindent tud, amit a  nyelvtanításhoz tudni kell: minden cikkhez van feleletválasztós teszt, kiegészítés, sok cikkhez videó, jelzi, hogy milyen nehézségű az anyag, el lehet olvasni az eredeti cikket, amiről a hanganyag szól, minden anyaghoz van szószedet. Ha az ember megakad, lehet tanártól kérdezni (ezt még nem próbáltam ki).

A probléma vele a következő: ez nem kezdőknek szól, hanem olyanoknak, akik legalább középfokon ismerik a nyelvet, azaz tisztában vannak a szótannal és a mondattannal, és van legalább 2-3000 szavas szókincsük. Nekik viszont ideális, a kezdő anyagok meg is felelnek. Az I. Hisámról szóló, öt bekezdéses cikkben nekem kb. 50 ismeretlen szó van: nyilván ez is cél, hogy fejlődjön a szókincsem.

A másik probléma, hogy a videók egy részében, ahol egy férfi hang mondja a szöveget, a dzs-hangot gy-nek ejtik:ez nagyon megnehezíti az amúgy is nagyon nehéz szövegértést. Persze a dzs hang az arab nyelv egyik rákfenéje: ahány dialektus, annyiféleképp ejtik. De egy ilyen oldalon talán mégsem dialektusban kellene ejteni.

Reklámok
egy igen értelmes fejlesztés

Itt kommentelhetsz.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s