mai menü: tabuli és narancsos kacsa

Igazából tegnapi. Voltak nálunk babalátni (azok, akik nevettek az abszurd párbeszéden), de igazából beszélgetni és enni, majd evés után – öregszünk – orvosos történetekkel szórakoztattuk egymást.

***

És ezt főztem:

1. tabuli:

Nehézségi szint: 1 (ez a hülyének is megy)

Időtartam: 1 (oda se pillantasz, s kész is van)

kell hozzá egy csupornyi bulgur, húsleves, paradicsom, hagyma.

A bulgurt megfőzőm a húslevesben, és állni hagyom (Váncsa szerint tetszőleges ideig), amíg megszívja magát. Felvágok apróra egy fej hagymát a céleszközzel, meg annyi paradicsomot, ahányan vagyunk. Egy tálkába alulra kerül a bulgur, rá a hagyma, rá a paradicsom. Mentával lehet fűszerezni.

***

2. Narancsos kacsa

Nehézségi szint: 2 (oda kell figyelni)

Időtartam: 3 (kicsit benézhetsz a netre)

Kell hozzá: egy kiló narancs, két kacsacomb, gyömbérszörp, cukor, fűszerek.

Megfőzöm a kacsát levesnek. Miután megfőtt, kiveszem a combokat, leveszem róla a bőrt, a húst felvágom.

Olajban elkezdem dinsztelni a megpucolt narancsokat, majd feltöltöm vízzel kevert gyömbérszörppel (házi gyártmány, recept itt). Beleteszem a felvágott főtt kacsahúst, megsózom kicsit, és megfűszerezem édes fűszerekkel.

Currys rizset főzök hozzá körítésnek.

***

Nehézségi szintek:

1. ez a hülyének is megy

2. oda kell figyelni

3. ha először csinálod, ne csináld egyedül

4. jobb, ha neki se kezdesz

5. csak fanatikusoknak

***

Időtartamok

1. Oda se pillantasz, s kész is van

2. Nincs időd közben fészbúkra

3. Kicsit benézhetsz a netre

4. Soha nem lesz kész, de aztán egyszer mégis

5. Lejár a buletined

Reklámok
mai menü: tabuli és narancsos kacsa

Itt kommentelhetsz.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s