a mai szülői értekezlet

alapvető tapasztalata, hogy a szülők se tudnak csendben ülni öt percnél tovább, miközben az óvónők beszéltek, feszt sutyorgott valaki. Hogy lehetne akkor ezt a gyerekektől elvárni?

A másik, hogy azt a négy dolgot, amit fel kellett volna írni, nem jegyezték meg, és kismilliószor visszakérdeztek.

Reklámok
a mai szülői értekezlet

a mai szülői értekezlet” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az már rég volt, legalábbis mire óvodás korú gyereke van az embernek…
  De nem is erre gondoltam, hanem, hogy azt a pár dolgot sem bírták megjegyezni, felírni, vagy valami.

 2. v10r1c4 szerint:

  Haggyadazt, munkaügyis képzésen a banda nagyrésze hasán pörög 45 perc után, hogy szüncsi szüncsi, megy a kártya, mocorgás, aki jegyzetel, az viszont visszakérdezget… Értelmes fiatal felnőttek, mindnek volt már munkája, szakmájuk van, legalább három felsőoktatást is végzett. Írásbuzi vagyok, ha egyszer kimehetek kávézni, kajálni meg pipilni, elvagyok békében, ha tartja az órát a tanár, úgyhogy kicsit hülyének érzem magam, hogy miért ekkora para ez a többieknek.

 3. hahó szerint:

  Vannak elemzések arról, hogy a köv. 20 évben az számít majd nagy teljesítménynek, ha vki képes több órán át összpontosítani, mert annyira szóródik a figyelem. Ebből meg az következik, hogy aki koncentrációképes és lényeglátó, evolúciós előnyben lesz, és talán a fizetése is nagyobb…

 4. Ja persze.
  A munkaidőm jelentős részét azzal töltöm, hogy MÁSOK elcseszett dolgait hozom rendbe (amikor már komoly gubanc van belőle) hatalmas koncentrációval.
  Nem mondhatnám, hogy különösebben honorálnák (hacsak azzal nem, hogy még nem rúgtak ki), annyit elértem, hogy nem cseszegetnek, csináljam gyorsabban (azokat az ügyeket, amik MÉG nincsenek eltolva).

 5. Ez nagyon érdekes, ami hahó mond, ugyanide vág, egy XX. sz. első felében végzett orosz pszichológiai kísérlet 50 évvel későbbi megismétlése, amelyben 3-5-7 éves gyermekek önuralmát, fegyelmezettségét vizsgálták (konkrétan: mennyit tud kérésre egy helyben maradni). Az eredmények szerint 50 év alatt lényegesen romlott az önfegyelem. A magyarázat persze sokféle lehet, a nevelés-oktatás kevésbé, hiszen ezek az életkorok, alig kerültek még be az iskolai rendszerbe, ráadásul a társadalmi származást kontrollálták. A szerzők szerint neurológiai természetűek a változások. Mindez olyan kontextusban, hogy nevelők és oktatáskutatók számára közhely, hogy az iskolai teljesítményt (nemcsak az érdemjegyeket, hanem a sikeres elvégzést, és a lemorzsolódás elkerülését) elenyésző mértékben magyarázza az IQ, helyette éppen az önfegyelem a fő magyarázó tényező.

 6. szerintem aki tanított már, az ezt tudja, hogy nem az a döntő, hogy milyen okos valaki,hanem hogy mennyire képes koncentrálni. mert mind lehet szuperokos, ha az egész óra az ő fegyelmezésével telik. nekem volt ilyen szuperokos, hiperaktív tanítványom, és nagyon nehéz tanítani.

 7. v10r1c4 szerint:

  A mieinknek se az a baja, hogy buta emberek lennének, ha véletlenül a témához szólnak hozzá, kiderül, hogy semmi baja az agyuknak. Csak éppen huszonharminciksz évesen mint a napközisek, és egymást ütő érvekkel magyarázzák a dolgot (méér keee dogát írni, nem vagyunk gimisek=>letelt a _negyvenöt perc_, szüncsiiiiii; nem elég szórakoztató a tanár, ezért kártyázunk órán=>de naaaagggyon érdekel a szakma, és nem vagyunk munkaképtelen ivarérett óvodások, csak kérem a szolgáltatás minősége nem mindegy [szolgáltatásról annyit, hogy a munkaügyi szervezte a képzést, és nem csilliárdokat ugyan, de _ők fizetnek azért, hogy megtanuljuk a szakmát_] stb). Úgyhogy nekik is megvan a maguk defektje. Nekem meg az, hogy már egy ideje nem állok velük a ház előtt smalltalk-hegyekeet megmozgatva, és ezért röstellem ugyan a fejem, de valahogy csömöröm van tőlük.
  Egy a parám, hogy nehogy az legyen, hogy ők ezzel az okosba’ lébuskálással meg szemérmetlen puskázással mint hozzáállás, hamarabb találnak munkát, mint én. Találjunk egyszerre, nem akarok nekik rosszat, de nehogy megint én legyek a beszart kényszeres madárijesztő.

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s