tavaly még úgy

volt, ahogy akkor az idén ősszel a Radnai-havasokba megyünk kirándulni. Annyira jó volt a tavalyi torockói kirándulás, hogy igazán jó lenne ezt az idén megismételni.

Nyáron a tenger miatt nem jutottunk el a hegyekbe, meg hát hét hónapos terhesen jobb is volt, hogy nem hegyet mászni mentünk.

De most nagyon kívánkozom kicsit az erdőbe, a hegyekbe, ősszel gyönyörű az erdő, jó lenne legalább a Vlegyászára felmenni egy kicsit. Már ha egyáltalán hazamegyünk ősszel.

A hat hét, amíg kímélnem kell magam, november 9.-én jár le, így november végén talán bele is férne egy kis hegymászás, jaj, de jó lenne.

Alapvetően három dolog miatt ragaszkodom nagyon Erdélyhez: elsősorban a hegyek miatt. Gyerekkoromtól részei az életemnek, és hiába vannak máshol is szép hegyek, az nem ugyanaz. Még a Hargita se adja ugyanazt a filinget, mint a Vlegyásza, a Tordai-hasadék vagy Torockó. Másodsorban az otthonosság-érzés miatt: amikor végigmegyek Kolozsváron a Deák Ferenc utcán, akkor nem csak az jut eszembe, hogy hány TIFF-et ültem végig a Victoria-moziban, hanem az is, hogy régebb sárga macskakővel volt kirakva az utca, és mennyit vártunk a 46-os buszra ott, a megállóban, és kisiskolásként hogyan nyomakodtam fel a felnőttek között a túlzsúfolt buszra, amikor még a Zeneiskolába jártam, meg hogy volt ott egy vasüzlet, és mennyire szerettem azt a szagot, ami ott volt. Harmadszor pedig a multikulti, ami Kolozsváron van, az a szellemi pezsgés, ami ebben a nagyon élhető, belátható léptékű városban van.

Azt hiszem, nagyon honvágyam van ma.

Így néz ki a Radnai-havasok. Ez a Rebra-tó.

153-Rebra to

Reklámok
tavaly még úgy

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s