a Micimackót olvasom

most Gedeonnak esténként, mindig egy fejezetet. Eddig is nagy rajongója voltam Milnének és Karinthynak, aztán eltelt néhány év, hogy nem került le a polcról. Gedeon látta valahol a filmet, és így történt, hogy elkezdte kérni, hogy ezt olvassam.

Az esti meseolvasás úgy telik el, hogy nem bírom ki röhögés nélkül. A történetek most is ugyanolyan frissek, mint eddig, a humor ugyanúgy hat rám, a karakterek ugyanolyan abszurdak, a párbeszédek viccesek, mindenki kissé személyiségzavaros. Ha fiatalabb koromban azt gondoltam, hogy inkább Tigrisre hasonlítok (“ez meg olyan volt, hogy mindig másfelé ugrott, mint amerre mutatták neki az utat”), tegnap este arra a következtetésre jutottam, hogy mostanában inkább lementem Nyusziba. Ez a leírás mostanában teljesen rám illik.

Mozgalmas és elfoglalt napja volt Nyuszinak ez a nap. Már reggel úgy ébredt, hogy nagyon fontosnak érezte magát, és mintha egyenesen tőle függene valami. Olyan nap volt, amikor Szervezni kell valamit, vay Levelet írni Nyuszi s.k. aláírással. Olyan Intézkedő és Utasító nap volt, amikor mindenki azt feleli: “Igenis, Nyuszi”.

 

Azért remélem, hogy Füles passzív-agresszív beszólásaiig nem fogok eljutni ebben a nagy jellemfejlődésben.

Reklámok
a Micimackót olvasom

a Micimackót olvasom” bejegyzéshez egy hozzászólás

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s