az én mindenségeim

csipkepittynek. Ami persze még soha senkit nem vígasztalt meg, hogy másnak is szar.

***

Az első mindenségem szép. És sikeres. Nem keresi az utat, mert már megtalálta. És okos, sokkal okosabb, mint én. Sokkal többet olvasott, sokkal hamarabb csinált mindent, ezért mindenben sokkal előrébb tart. Jól osztja be az idejét, nem forgácsolódik szét. Sebezhetetlen, fegyelmezett, nem tükröződnek rajta érzelmek. Soha nem hozza magát ostoba helyzetbe. Az első mindenségem kerek, minden lepattan róla, elérhetetlen. Még az irigység sem érhet fel hozzá, lepereg róla.

A második mindenségem kitartó, szorgalmas, mindig mindent jól csinál, szinte mindig igaza van, letett valamit az asztalra és meg is tartotta, olyan ember, aki emléktábla lesz halála után, és versenyt neveznek el róla. Egy igazi Tiszteletreméltó. Akinél soha nem érheti szó a ház elejét. Aki küzdött és nyert. A második mindenségem kocka, annyira tökéletes.

A harmadik mindenségem vidám, ember maradt, ő tényleg méltó az irigységre. A legműveltebb ember, akit ismerek. Aki úgy tud nonkonformista lenni, hogy ez nem póz, hanem természetes. Megengedheti magának ezt a luxust. Akiről sugárzik, hogy minden rendben van vele. És akitől végül tanulni kellene, hogy hogy csinálja. A harmadik mindenségem derékszög. Nyitott, megközelíthető, mégis arányaiban tökéletes.

Reklámok
az én mindenségeim

az én mindenségeim” bejegyzéshez ozzászólás

  1. vica57 szerint:

    Hát, ha ez a mindenség önmagam is lehetek .-)
    Egyébként amúgy eléggé vacak mindenség vagyok, ha így elolvasom a tiédet (meg az inspiráló blogbejegyzést), de nem baj .-)

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s