színhelyszemle 3.

Az egészségi állapotom változatlan, úgy tűnik, a koraszülést megállították, a hátfájás maradt, az alhasi fájdalom maradt (Jakab azért igyekszik kifelé), a külső méhszáj egy ujjnyira nyitva, a tüdőérlelő injekciót magkaptam, just is case, a magzatvíz nem szivárog, a CTG jó, Jakab szokás szerint mocorog, szedem tovább a magnéziumot, hogy ne görcsöljek.

A nőgyógyászom, aki a terhesgondozást végzi, minden nap felhív telefonon, hogy mi a helyzet. Ő mondta, hogy szedjem tovább a magnéziumot, mert ő ugyan nem szólhat bele egy másik kórház másik orvosának a munkájába, de amikor azt hallotta, hogy lement az infúzió, és nem adtak több magnéziumot, akkor azt mondta, hogy ő ugyan nem mondhatja, de én azért értsem jól. Próbáljak megkérdezni ott valakit (osztályos orvost, pl.). Meg is kérdeztem, és azt mondták, hogy oké, szóval szedem. Ártani nem árthat, mert ki kellene húzni a 36. hétig, vagy esetleg ideális esetben végig.

Szóval úgy néz ki, hogy ezt megúsztuk, Jakab és én.

Reklámok
színhelyszemle 3.

színhelyszemle 3.” bejegyzéshez ozzászólás

 1. vica57 szerint:

  Örülök, hogy megtalálta a lelkiismeretét a doki…
  Azért ez a presztízsizé egyszerűen hátborzongató. Végtére is a kórházi orvos lényegében most lát először, a másik meg fél éve kb. rendszeresen vizsgál, gondoz, hát miért NE ajánlhatna gyógyszert, kezelést, hiszen ő ISMER legalábbis nagyjából. Még ha nem is végezte igazán lelkiismeretesen a dolgát…

  Még jobban örülök annak ha megússzátok, és drukkolok is ezért.

 2. Hát, fene tudja, igazából csak ez a cukor körüli mizéria az, ami megkérdőjelezhető, a többi elvileg nem annyira lényeges, mert nem veszélyeztetheti a gyereket.
  szerintem ez nagyon ritka, hogy egy dokinak legyen lelkiismerete.

 3. vica57 szerint:

  Akkor meg menjenek a búsba. Egy orvosnak legyen lelkiismerete.
  Ó, tudom, rém sokat kívánok, de akkor is minimum lenne szerintem.
  (ugyanez a pedagógusokról, szociális munkásokról, úgy általában a kiszolgáltatott emberekkel foglalkozókról a véleményem, bár a lelkiismeret még senkinek nem ártott meg)

 4. Hát, nekem az a tapasztalatom, hogy ritka az az orvos, aki emberséges. Már az is nagy szó, ha valaki jó szakember, mert akkor lehet nagyon paraszt is, akkor is oda fogsz menni. De hogy jó szakember is legyen, és emberséges is, az nagyon ritka. Ezért kedvelem nagyon ezt a dokit, ahova járok most.

  De itt a kórházban mindenkinek az az első kérdése, hogy ki a választott orvos. Szóval mindenhol így egy ez, amíg a rendszert meg nem reformálják.

 5. vica57 szerint:

  Tudom, hogy így megy és nagyon nem is tetszik.
  Egyébként az orvos-téma most eléggé aktuális nálam is, mert le akarnám cserélni a háziorvost, nincs kedvem a mostanihoz járni, pedig muszáj lesz, mert kezdeni kell a vérnyomásommal valamit. Nem vészes, csak az üzemorvos kiszúrta
  És hát végeredményben örüljek, hogy eddig nem kellett szednem semmit rendszeresen, hányan mondhatják el ezt magukról az én koromban?
  Hát, még alszom rá egy párat…

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s