mai menü – áfonyaíz

Vannak ugye olyan erdélyi sajátosságok, amiket szinte lehetetlen Magyarországon reprodukálni, ilyen a hegyi áfonya is, ami még csak nem is hasonlít ahhoz, amit itt méregdrágán áfonyaként árulnak. Az áfonya hasfogó, erősebb, mint a csokoládé és a sajt, és ha egyszer megfog valamit, pl. ruhát, soha többé nem engedi el.

Szóval kaptam ajándékba egy kiló rendes áfonyát. Odatettem főni 1 kg. cukorral és két, leturmixolt naranccsal, aminek a héját nem szedtem le. Főztem tíz percet. Aztán másnap megint tízet. És ma megint tízet. Így nem kell bele tartósítót tenni.

Ez az idei év nagy specialitása, nagyon finom lett.

Advertisements
mai menü – áfonyaíz

Itt kommentelhetsz.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s