a zember csak

kínosan vigyorog, amikor a legújabb egészségügyi kényszerismerőse, aki – mikor megtudja, hogy erdélyi vagyok – rögtön elkezd Tamás Gáborról áradozni, meg valami nosztalgiarendezvényről Verőcén, hogy ő mennyire szereti az erdélyieket. S hogy nem voltunk még? Feltétlenül menjünk el egyszer. OMG. Hogy lehetne az ilyennek megmondani, hogy Erdély nem csak szívhasogtató népies műdal népiesch műdalhangon és bocskaiban, és tehénszarszag és kintibudi, és fenyőfák meg medvék, hanem Cs. Gyimesi Éva, KAF, tanárgenerációk, Varzaria, TIFF, Szeben, Electric Castle, Félsziget, Máramaros, Szaplonca, mócok, biológiai kutatóközpont, organikus építészet, Insomnia, Nightlosers, pléhkrisztusok, és még sok minden. És nem csak magyar, hanem egyszerre magyar, román, szász, zsidó, cigány, örmény, katolikus, protestáns, ortodox, neo-protestáns és ateista egyszerre.

 

Reklámok
a zember csak

a zember csak” bejegyzéshez ozzászólás

 1. hajni szerint:

  sztem a szívhasogtató népies műdal népiesch műdalhangon és bocskaiban EGYÁLTALÁN NEM Erdély. a medve, kintibudi, fenyőfák még elmegy. nyilván a többi, általad felsorolt és fel nem sorolt hely és feeling mellett…

 2. hát nem tudom, azért nekem van elég sok olyan ismerősöm (főleg falun), akiknek ezek jelentenek valamit, a giccs hatását azért én nem becsülöm le. de amikor valaki, főleg kívülről, csak ennyit hajlandó látni, az azért nagyon kevés, és hamis.

 3. És vajon mi ennek az oka? Mármint, hogy csak ennyit lát?
  Egyébként ez arra emlékeztet engem, amikor a magyarokról bárhol csak annyit tudnak, hogy goulasch, Piroschka, esetleg még Puschkas.
  Ami szégyen.

 4. v10r1c4 szerint:

  Marischka.
  Amúgy tényleg van egy borzasztó félreértésözön Erdéllyel kapcsolatban. Pesti vagyok, benne ülök:)

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s