a nagy szekrény-összeszerelő mese

melyben a főhös megsértődik, de legalább a duzzogás alatt van ideje pihenni és magát sajnálni.

1ső fejezet

A főhős és az ember a házban kitalálják, hogy ha már jön a következő gyerek, akkor legalább kétszobás lakásba kell költözniük. Miután megnézek egy villa-lakást, a főhős semmi perc alatt eldönti, hogy itt fognak lakni, és punktum. A főhős a gyors döntéseiről is híres. Leszerződnek, meg vannak elégedve. A lakás viszont teljesen üres, csak egy ócska és randa konyhai pohárszék van benne. Hosszas tárgyalások és egyeztetések után megegyeznek, hogy az ikeából vesznek egy gardróbszekrényt. A főhős javaslatot tesz arra, hogy ez legyen tükrös-tolóajtós, mert így nem kell külön tükröt venni.

2dik fejezet

Egy hétvégén, amikor a gyermek a nagyszüleinél nyaral, elmennek az ikeába, és másfél órán át találják ki, hogy milyen is legyen a gardrób. A tükröset lefújják, mert aránytalanul sokba kerül a sima tolóajtóhoz képest. Másfél óra után a szekrénykitaláló programmal összerakják, hogy hogy is fog a szekrényük kinézni. Találnak elemekből összerakható és felragasztható tükröt, és a főhős megnyugszik, hogy végre látni fogja magát indulás előtt, és a hiúság nem is kerül sokba, lényegesen kevesebbe, mint egy üvegajtó.

3dik fejezet

Egy másik hétvégén gyermekestől felkerekednek, hogy megvegyék a szekrényt, és még sok más egyebet, ami még a lakásból hiányzik. Újra megtervezik a szekrényt, összeadnak és kivonnak, és megállapodnak a keretben, amit nem lépnek túl. Megtöltenek egy bevásárlókocsit konyhai apróságokkal, hogy a főhősnek legyen mivel főznie. Ennek nem örül felhőtlenül, mert milyen ajándék az, amivel dolgozni kell. A fájós lábára hivatkozva sok mindent kihagynak vagy kifelejtenek a bevásárlásból. A főhős csak azért nem vitatkozik, mert túl fáradt hozzá. Végre elindulnak a bútorraktár felé.

4dik fejezet

A gyermek dührohamot kap, amikor az ember a házban a bevásárlókocsira kezdi pakolni a bútor-elemeket. Kap egy másik kocsit. A főhős és az ember a házban öt percig röhögnek és nem tudják abbahagyni. Reménykednek, hogy nem okoz maradandó lelki sérülést a gyereknek, hogy könnyezve röhögnek rajta.

5dik fejezet

Fizetnek, 2000 forinttal kevesebbet költenek a keretnél, és meg vannak elégedve. Megrendelik a hazaszállítást, közben a gyerek rohangál, kap egy pofot, mert teljes erejéből ököllel beleszalad a főhős hasába, sír tíz percet, majd elalaszik. A főhős reménykedik, hogy a hasában levő gyereknek, amelyik az ütközésre felébred, nem esik baja. Az ember a házban visszamegy még egy körre. A számlából kiderül, hogy a családi kedvezmény miatt 10 %-kal fizettek kevesebbet, ebből kijön a taxi és a házhozszállítás is. Örülnek.

6dik fejezet

Nagyon hideg van kint, a gyermek felébred és újra sír egy sort. Taxival mennek haza, mert az apróságokat haza akarják vinni. A házban a rendetlenség elviselhetetlen szintre fokozódik.

7dik fejezet

Másnap meghozzák a bútorokat, a főhős kipróbálja a frissen beszerzett két fazekat, valamint a tányérokat. A főhős és az ember a házban feltérképezik, hogy mit felejtettek el. Szerencsére a bútorok elemei közül semmit. Elhatározzák, hogy egy hónap múlva megveszik az elfelejtett dolgokat is.

8dik fejezet

A főhős apjának segítségével összerakják a gardrób hátát. A főhős irányítja a munkát, olvassa az összeszerelési útmutatót. Semmit nem raknak be fordítva, viszont este lesz, mert a folyamat három órán keresztül tart.

9dik fejezet

Másnap a főhős apja és az ember a házban nekiállnak a tolóajtóknak. A főhős, mivel nem engedik a csavarok közelébe, megsértődik, és visszavonul a rendetlenségbe duzzogni. Aznap nem segít semmit.

10dik fejezet

Másnap reggel a főhős felkel hamarabb, és elkezdi beszerelni az akasztós részt. Az ember a házban nem bírja ki, hogy ne nézze legalább. Végül ő fejezi be, mert a gyermek felébred.

11dik fejezet

Néhány nappal utána ismét szombat. Az ember a házban beszereli a kosaras részt, aminek a főhős örül. Az ember a házban és a gyermek el a piacra, szigosú tiltás mellett, hogy a polcokat tilos emelgetni. A főhős beszereli a polcokat (és biztos benne, hogy nem fog tetszeni a struktúra, ezért érveket gyűjt mellette). Elkezdi betenni a ruhákat. A könyvespolcok felszabadulnak.

12dik fejezet

A gardróbban, mint ahogy várható volt, rengeteg minden elfér. A főhős meg van elégedve. Happiend.

Reklámok
a nagy szekrény-összeszerelő mese

a nagy szekrény-összeszerelő mese” bejegyzéshez ozzászólás

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s