nem akarok vészmadárkodni

se magamat politikai elemző színében feltünteni (fingom nincs a politikáról, és jó így nekem), de ha az érintett államok nem egyeznek meg nagyon gyorsan a tuaregekkel, hogy ne adjanak törzsi menedékjogot és ne engedjék a területükre az iszlamistákat, akkor az észak-nyugat-afrikai konfliktus fel fog robbanni, és ki fog hatni az egész térségre.

A tuaregek a politikai megegyezés kulcsa, meg kellene ígérni nekik minden ésszerűt, amit csak kérnek. Ők azok, akik elég terepismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy az iszlamista fegyvereseknek egyáltalán a nyomára lehessen bukkanni. Mert ha nem, ugyanazt a bújócskát fogják játszani, mint Afganisztánban. És a sivatagban legalább olyan könnyű elbújni, mint Afganisztán hegyes vidékén. Főleg, ha valaki otthon van a terepen.

Ha ez nem történik meg, az egész térség elveszítheti a politikai stabilitását. Már most 100.000 menekült van Mauritániában. Algériában túszokat ejtettek. Marokkó megerősítette a belbiztonságát. Tunéziában nem tudni, mennyire bizonytalan a helyzet. Líbiáról jobb, ha nem is beszélünk.

 

 

Reklámok
nem akarok vészmadárkodni

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s