Skyfall (2012)

Remélem, nem unjátok még a filmes posztokat, de hamarosan elkezdek készülni az egyiptológia-vizsgámra, és akkor majd a fáraókról írok.

Szóval a vakációban megnéztük a legújabb Bondot is, igaz, csak laptopon, meg magyar szinkronnal, de tessék, megint sír a szám. Ami persze sokat elvesz az élményből, az ilyen nagy akciófilmeket csak moziban lenne szabad megnézni, egy adag nachosszal és nagyfantával.

Az akciófilmeket legtöbbször elég egyszer megnéznem, nem akarom másodszor is megnézni őket. Ezt is csak azért szeretném moziban megnézni, mert a látvány tényleg megéri azt a pénzt.

A történetet persze inkább hagyjuk, a Bondfilmek sohasem voltak arról híresek, hogy karakterfejlődéssel operálnának. A zember (én) azért néz Bond-filmet, amiről a film szól tulajdonképp: másfél óra akciójelenetért, szép, izmos rosszfiú-pasikért (akik mindig alkoholisták és magányos farkasok, persze), rettenthetetlen szuperhősökért és a happy endért. És ezt nyújtja is a film, kicsit többet is, Javier Bardemet, pl., aki e mostani színész-generáció egyik legkiválóbb színésze, és akit az arcberendezése a rosszfiú szerepére predesztinál.

A skóciai (azt hiszem) jelenetek nagyon szépek, vájra az ember, hogy szembejöjjön Heathcliff.

Egy hibája van a filmnek: a megállások (momente de reculegere), amikor a hős acélosan néz a semmibe, mélyen gondolkodik, láthatólag szenvedést okoz ez neki. Értem én, hogy a nagy akció előtt szükség van egy megállásra dramaturgiailag, de ezt a filmben nagyon bénán oldották meg. De ettől a néhány jelenettől eltekintve ez egy korrekt, egyestés, igazi popkornos film.

Reklámok
Skyfall (2012)

Skyfall (2012)” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Én szeretem a filmes bejegyzéseidet, ötleteket kapok, hogy mit nézzek meg :-))
    Végre valaki, aki tudja értékelni az akciófilmeket és -hősöket .-))
    A barátnőim egy kivételével csak a szájukat húzzák, igaz, mi egy generációval idősebbek vagyunk nálad.
    De az az egy, nos őneki Chuck Norris a lieblingje, de olyan szinten, mint egy kamaszlánynak lett volna pár éve mondjuk Leonardo DiCaprio .-))

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s