Seven psychopaths (2012)

Ha láttátok az In Bruges című fekete komédiát, ami az én film-toplistámat elég sokáig vezette, akkor ugyanattól a rendezőtől, Martin McDonaghtól itt egy másik, ugyanolyan fekete komédia.

A történet viszonylag egyszerűen kezdődik: egy forgatókönyv-író írói válsággal küzd, mert hét pszichopatáról akar filmet írni, úgy, hogy közben a film a békéről szól, nem pedig az erőszakról, és nem akarja felhasználni a Hollywoodban szokásos pszichopata-paneleket a sorozat-gyilkosokról.

De ahogy halad előre a film, úgy lesz egyre bonyolultabb és izgalmasabb, a forgatókönyv szereplői hirtelen valóságos, az író életében is résztvevő szereplőkké lesznek, és egy adott pillanatban már nem tudjuk, hogy a filmbeli író írja a forgatókönyvet, vagy a könyv lett független entitás a filmben, és írja a szerelpőit. Ez így nagyon bonyolultnak hangik, de a film nem az, hanem egy nagyon szellemes, végig szórakoztató, sokértelmű és sokféleképpen értelmezhető, kiváló film, amiben semmi nincs plusszban és minuszban, és nincs benne egyetlen hamis hang sem.

A filmben minden van, amitől szerintem jó lehet: feszes történetvezetés, abszurd párbeszédek, fekete humor, nagyszerű alakítások.

Hosszú idő óta ez az egyik legjobb amerikai film, amit láttam.

A szerelői gárda is egészen parádés:

Colin Farrel (In Bruges), Sam Rockwell (Frost/Nixon), Christopher Walken (Pulp Fiction, Annie Hall), Woody Harrelson (No country for old men, The Hunger Games), Tom Waits (őt senkinek nem kell bemutatni), Michael Pitt (The Boardwalk Empire), Michael Stuhlbarg (The Boardwalk Empire).

Reklámok
Seven psychopaths (2012)

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s