mai menü – birsalmás csirke

a táfelspicc receptjét szabadon értelmezve.

Hozzávalók:

2 csirkecomb, 1 kacsacomb, 5 birsalma, 3 mandarin, egy csupor bulgur, wok-fűszer, méz, citrom, olivaolaj.

A birsalmákat becsomagolom alufóliába, és megsütöm a lerben (sütőben). A combokat megfőzőm levesnek, de vigyázok, hogy ne főjjenek szét. Érdekesnek találom, hogy a kacsa hamarabb megfő, mint a csirke, valószínűleg vén tyúk volt.

Megvárom, amíg minden kihűl.

Egy nagy tepsibe olivaolajat öntök, ráfektetem a combokat, megpucolom a birseket meg a mandarinokat és gusztusosan elrendezem őket. Körben rászórom a bulgurt. Ráöntök két csupornyi húslevest, ezt fogja felszippantani a bulgur. Megszórom az egészet wok-fűszerrel, ráreszelem a citrom héját, rácsorgatom a levét, és leöntöm mézzel.

Beteszem a sütőbe. Várok. Aztán kész.

Reklámok
mai menü – birsalmás csirke

Itt kommentelhetsz.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s