huszonkilenc, amelyben díjat vesznek át, Vanek úr őszinte sajnálatára

– Izé.
– Asszonyom, izével nem kezdünk mondatot.
– De, mostantól, és az nem is egy mondat. Hagyjon már egyszer az életben szóhoz jutni, kérem szépen, Vanek úr, de erősen elbízta magát a legutóbbi bejegyzés óta. Díjat kaptunk.
– Lehet belőle inni?
– Sajnálom, Vanek úr, de attól tartok, hogy nem.
– Akkor nem kell.
– Kreatív bloggerek lettünk, legalábbis a text nevű úr (és később anyahajó asszony) úgy gondolja, hogy mi egy tündér vagyunk.
– Főleg én, a szőrös lábammal.
– Bár nem tudom, hogy a tündér kategóriába sorolás a text nevű úrtól, aki az egyik legjobb blogot írja, elismerés, vagy enyhe irónia. Lehet, be kellene lakkoznom a körmömet megint, mert úgy tűnik, ez a módszer beválik akkor, amikor bevágódásról van szó. A Vanek úr körmeit is kifestjük, mondjuk kékre, bevágódás végett.
– Főleg kékre. Elég lesz, ha ráüt a kalapáccsal. Bár jobb lenne nekem, azt hiszem, ha nem adnék ötleteket. És mi ez az egész kreatívság, he? Bár, ha jobban belegondolok, úgy vélem, hogy egyéniségem diszkrét bája mindenkit meggyőz, hogy én egy igazi, hamisítatlan Vanek vagyok. Ilyenkor mindig azt gondolom, hogy asszonyom mélyen alulértékel és fizet engem, aki a tulajdonképpeni szellemet jelentem ebben a blogban. Nélkülem ez a blog nem is létezne igazán, csak vegetázna. De ha nem lehet a díjból inni, akkor nem, mégsem kell, meggondoltam magam, bármekkora jóleső érzés tölt is el, ha nem váltható anyagi értékekre, akkor az olyan, mint a műanyag fapadló, a gumifenyőfa és a teremsziklamászás.
– Vanek úr, ez egy nagy elismerés, érezze már magát megtisztelve kissé.
– Akkor majd olyan hosszú hajat is növesztek, mint a hősnő a regényben és a filmen. Olyan karcsú és őzikelábú leszek, és elcsábítom Frodót. Ez lesz a Gyűrűk ura meleg változata, az eredeti történet amúgy is nagyon vérszegény, kellenek bele olyan igazi karakterek, mint én, bár azért meglepően sok a verekedés benne. És persze Piszkos is kimaradt belőle, ami egy nagy hiányosság, így történet egy fapatkát sem ér. Én kellek oda igazán, na, titkári méltóságomban. Nem is igazi regény az, amelyikben nincs legalább egy hamisítatlan titkár, és minél több van benne, annál magasabb irodalmi szintvonalat képvisel.
– Szerintem abban a regényben épp elég szereplő van, aki Vanek úrhoz hasonlóan túl komolyan veszi önmagát és az irodalomban betöltött szerepét, én inkább Vanek úr hülyeségére koncentrálnék, ha már úgyis átírjuk.
– És akkor ezek után azt akarja még, hogy örüljek. Hah!
– Vanek úr, mivel ennyire elismerték (vagy megkritizálták, értelmezés kérdése) az értékeit, javasolhat maga is olyan blogokat, akiket majd mi fogunk kitüntetni.
– És fizetnek ezért? Egy sört legalább? Ebben a nagy melegben? Lécci?
– Nem, attól tartok, Vanek úr ma nagylelkű kell legyen, és csak azért kell megdícsérjen valakiket, mert szereti őket.
– Asszonyom, én önmagamon (és Rózán kívül, ahogy hangsúlyozni tetszett lentebb), nemigen szeretek senkit.
– Engem sem, Vanek úr, egy kicsit sem?
– Asszonyomat különösen nem. Asszonyom egy kis pukkancs, aki azt képzeli magáról, hogy, pedig dehogy.
– Akkor kénytelen leszek a saját listámat közzétenni.
– És azt hiszi, hogy ettől jobban fogják értékelni önpukkancsságát? Már megint be akar vágódni, asszonyom, semmi gerinc és büszkeség nincsen magában. Ez a virtuális talpnyalás, ez engem elemeimben felháborít.
– Túlélem, Vanek úr, azt hiszem. Kíváncsi a listámra?
– Nem.
– Akkor mondom. Két kategóriában hirdetek eredményt: a látnivaló blogok ( kövisára, Tojgli és Kulagép, Legoblog), valamint az olvasnivaló blogok kategóriájában (elhallgatom, schnitzer, madárlápbiros).
– Akkor most igyunk az egészségünkre.

Reklámok
huszonkilenc, amelyben díjat vesznek át, Vanek úr őszinte sajnálatára

Itt kommentelhetsz.

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s